fredag 16 februari 2018

Torskrygg med spenat och parmesan




Fin torsk i fiskdisken idag! Då  blir det fredagskväll med fisk.

Ingredienser till 2 portioner:

  • 350 g torskrygg utan skinn
  • ½ l vatten
  • ½ dl salt
  • nymalen svartpeppar
  • lite olja till ugnsformen

Spenat

  • 100 g färsk spenat
  • 1 dl grädde av valfri fetthalt
  • 1 dl riven parmesanost
  • olivolja att fräsa i
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Blanda salt och vatten till en lag. Dela torsken i 2 portionsbitar och låt dem rimma i lagen ca 15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 140 grader. Ringla lite olja i en ugnsform. Torka av fisken och lägg den i formen. Mal över lite svartpeppar. Baka av fisken mitt i ugnen i cirka 20 minuter till en innertemperatur på 45-50 grader.
  3. Skölj spenaten och låt den rinna av.
  4. Fräs spenaten i en stekpanna i lite olja. Häll över grädden och låt alltsammans koka ihop några minuter. Tillsätt riven parmesan och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fisken på en bädd av spenat tillsammans med mandelpotatis eller pressad potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar