fredag 2 februari 2018

Torskrygg med asiatiska smaker




En fräsch fiskrätt när du känner för något asiatiskt. Torsken serveras med risnudlar och en salsa med mango och melon.

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g torskrygg utan skinn
  • 3 msk japansk soja
  • 2 rivna klyftor vitlök
  • 1 bit riven ingefära

Salsa

  • 1 mango
  • ½ galiamelon
  • 2 salladslökar
  • ½ röd chili
  • ½ lime - skal och saft
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar


Gör så här:

  1. Dela fisken i 2 portionsbitar. Blanda soja, vitlök och ingefära. Häll blandningen över fisken och låt fisken marinera minst 1 timme. Vänd någon gång under tiden.
  2. Skala och tärna mango och melon. Strimla salladslöken. Blanda i en skål tillsammans med hackad chili och rivet skal och saft av limen Strö över flingsalt och mal över svartpeppar.
  3. Sätt ugnen på 150 grader.
  4. Lägg fisken i en ugnsform och baka den i ugnen tills innertemperaturen är 47 grader.
  5. Koka risnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Servera fisken med nudlar och salsa.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar