fredag 9 februari 2018

Biff med purjolök



Strimlad lövbiff steks tillsammans med purjolök, vitlök, soja och mirin. Servera med ris och picklad rödlök och fänkål. En snabb och nyttig rätt med asiatiska toner.

Ingredienser till 2 portioner:

  • 400 g lövbiff
  • 1 purjolök
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk mirin
  • 1 pressad vitlöksklyfta 
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olja att steka i

Gör så här:

  1. Strimla lövbiffen och stek den på hög värme i olja. Lägg i strimlad purjolök mot slutet. Blanda soja, mirin och vitlök. Sänk värmen och häll blandningen över köttet. Smaka av med salt och peppar
  2. Bottna två skålar med nykokt ris. Lägg i lövbiffen och toppa med picklad rödlök och fänkål. Recept på picklade grönsaker finns redan tidigare på bloggen.
  3. Ät gärna med pinnar, det förhöjer smaken!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar