tisdag 14 november 2017

Fisksoppa från Menton

En fisksoppa i Menton har alltid smak av apelsin och fänkål!



Ingredienser till 4 portioner

  • 400 g färsk fiskfilé - gärna blandade sorter
  • 4 medelstora potatisar
  • 2 hackade gula lökar
  • 1 fänkål
  • lite smör eller olja att fräsa i
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 liter vatten
  • 2 msk koncentrerad fiskfond
  • salt och nymalen svartpeppar
  • en nypa torkad timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • saften av ½ apelsin
  • hackad persilja att toppa med

Gör så här:

  1. Skölj och skär fänkålen i bitar. Skala och tärna potatisen.
  2. Fräs lök, fänkål och potatis i lite olja i en gryta.
  3. Häll i tomater, vatten och fiskfond.
  4. Tillsätt timjan, salt och peppar. Koka under lock i 20 minuter.
  5. Dela fisken i bitar och låt dem sjuda i soppan några minuter.
  6. Smaka av med riven vitlök och apelsin och eventuellt ytterligare salt och peppar.
  7. Strö över hackad persilja inför serveringen.
  8. Servera soppan med ett gott bröd och eventuellt lite aioli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar