söndag 13 september 2015

Äppeldessert med kokossmulor




Gör portionsskålar eller dubbla satsen och gör en paj som räcker till 4.

2 portioner

  • 2 äpplen
  • 1 msk smör
  • ½ tsk malen kanel
  • 1-2 msk socker (beroende på hur söta äpplena är)

Smuldeg

  • 50 g smält smör
  • 1/4 dl socker
  • 0,75 dl kokosflingor
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smöra två portionsformar. Kärna ur äpplena (svenska tunnskaliga behöver inte skalas) och skär dem i klyftor. Lägg äppplena i formarna och strö över kanel och socker.
  3. Blanda det smälta smöret med övriga ingredienser till smuldegen och klicka smeten över äpplena.
  4. Grädda formarna mitt i ugnen ca 20 minuter.
  5. Låt formarna svalna lite före serveringen. Servera med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar