måndag 20 juli 2015

Spaghetti med ärtpesto




Köttfri måndag med en vegetarisk pastarätt. Ärtpeston passar också som tillbehör till fisk.

Ingredienser till 4 portioner:

  • 4 portioner spaghetti eller tagliatelle
  • 3 dl gröna frysta ärter
  • 2 rivna vitlöksklyftor
  • 1 dl riven parmesan eller annan lagrad ost
  • 1 dl skållad skalad mandel
  • 1½ dl kallpressad rapsolja
  • pressad saft från ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • en liten skvätt vatten från spaghettikoket

Gör så här:

  1. Koka ärter i saltat vatten ett par minuter. Låt ärterna rinna av och lägg dem i en matberedare eller blender. Kör någon minut. Tillsätt mandeln och vitlöken. Kör ytterligare en stund.
  2. Tillsätt osten och därefter rapsoljan i en stråle medan maskinen går.
  3. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda med ärtpeston.
  5. Blanda i en liten skvätt av kokvattnet för att tunna ut rätten lite
  6. Servera riven parmesan till

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar