onsdag 20 maj 2015

Strömmingslåda med potatis


Allt i samma form!


Klassisk och praktisk husmanskost, gott till lunch eller på smörgåsbordet.

4 portioner

  • 6 hg strömmingsfiléer
  • 2 msk orökt kaviar
  • 8 kokta kalla potatisar
  • ½ tsk salt
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk smör
  • 2 dl gräddmjölk
  • 3 msk chilisås av ketchuptyp
  • ströbröd

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skölj strömmingsfiléerna och klipp bort ryggfenan.
  3. Lägg filéerna på en skärbräda med skinnet neråt. Bred på kaviar och rulla ihop.
  4. Skiva potatisen och lägg den i en smord ugnsform. Strö över lite salt och bred på senap.
  5. Lägg strömmingen ovanpå potatisen och salta lite.
  6. Klicka smör över och sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.
  7. Blanda gräddmjölk och chilisås. Häll blandningen över strömmingen och strö över lite ströbröd. Sätt in i ugnen ytterligare 15 minuter. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar