lördag 21 april 2018

Laxfärserad rödtungafilé i vitvinssås

Laxfärserad rödtunga med vitvinssås och laxrom



Servera med färskpotatis eller pressad potatis och vaxbönor/haricots verts.

Ingredienser till 2 portioner

  • 3-4 hg rödtungafilé
  • 125 g laxfilé
  • salt och nymalen vitpeppar
  • ½ uppvispat ägg
  • 2 msk grädde

Vitvinssås

  • 1½ dl vitt vin
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 1 msk fiskfond
  • 1½ dl grädde
  • 1 liten nypa kajennpeppar
  • 1-2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk finskuren gräslök

Topping

  • laxrom eller löjrom
  • gräslök

Gör så här:

  1. Kör laxen i en matberedare. Tillsätt ägg, salt och peppar och kör ihop smeten. Späd med grädde medan matberedaren går.
  2. Dela fiskfiléerna på längden och lägg ut dem på en skärbräda. Salta och mal över vitpeppar. Lägg en klick laxfärs på varje filé och rulla ihop dem från huvudsidan.
  3. Blanda vitt vin, schalottenlök, fiskfond och grädde i en vid kastrull. Låt koka ett par minuter.
  4. Ställ fiskrullarna i såskastrullen och sjud under lock tills fisken är vit (ca 7 minuter).
  5. Ta upp fisken och håll den varm.
  6. Smaka av såsen med kajennpeppar och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Tillsätt gräslöken.
  7. Toppa fiskrullarna med laxrom och gräslök.Servera med såsen, färskpotatis och lätt kokta bönor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar