fredag 5 januari 2018

Frittata med grönkål och skinka



Lite julskinka och grönkål kvar? Tillsammans med lite riven julost och en äggstanning har du en perfekt lunch efter jul! Länge leve resterna!

Ingredienser till 2 portioner

  • 4 ägg
  • ½ dl standardmjölk
  • 100 g riven ost
  • 150 g grönkål (utan mittnerv)
  • ½ rödlök
  • 200 g julskinka i strimlor
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa samman ägg och mjölk. Rör ner osten, salta och peppra.
  3. Dela grönkålen i mindre bitar och fräs den tillsammans med tunt strimlad rödlök i lite smör i en stekpanna som tål att stå i ugnen.
  4. Tillsätt skinkan och fräs ytterligare någon minut.
  5. Häll i äggblandningen och rör försiktigt. Fös äggstanningen mot mitten.
  6. När frittatan börjat stelna gräddas den klar mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Servera med lite färsk sallad, t.ex. rödkålssallad med granatäpple.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar