tisdag 14 november 2017

Ostkaka med keso




En ostkaka efter soppan piggar alltid upp! Med keso blir det en ganska snabb och lite magrare dessert.

Ingredienser till 4 portioner

  • 2 ägg
  • ½ dl socker
  • 2 msk mald mandel
  • ½ dl mandelspån
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 riven bittermandel
  • 250 g keso
  • 1 dl grädde
  • smör till formen

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnsfast form.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mandel, mandelspån, bittermandel och vetemjöl.
  3. Blanda ner keso och grädde och rör till en jämn smet.
  4. Häll blandningen i formen och grädda mitt i ugnen ca 45 minuter.
  5. Servera kakan ljummen med vispad grädde och sylt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar