söndag 4 juni 2017

Toscabullar

Toscabullar med extra allt


Idag bakar jag några bullar inför nationaldagsfirandet och hoppas på sol och värme så att kaffet kan drickas på balkongen!

Ingredienser till ca 20 bullar

  • 2½ dl standardmjölk
  • 25 g jäst för söta degar
  • ½ dl socker
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 1 uppvispat ägg
  • 400 g vetemjöl (6-7 dl)
  • 2 tsk nymalen kardemumma
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 100 g mandelmassa
  • 1 tsk äkta vaniljpulver

Toscaglasyr

  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 100 g mandelspån

Gör så här:

  1. Smula jästen i degblandarens bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen och blanda. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det uppvispade ägget. Blanda ner det mesta av mjölet och det rumsvarma smöret. Arbeta degen ca 5 minuter i maskin.
  2. Plasta bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek, 30-40 minuter.
  3. Ställ ut 20 stora bullformar på en plåt.
  4. Riv mandelmassan grovt och blanda samman med smör och vaniljpulver.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda lätt. Kavla ut degen till en stor platta 40x50 cm. Bred fyllningen över och rulla samman till en fast rulle från långsidan. Skär i 20 lika stora bitar och lägg dem i bullformarna. Jäs under bakduk i 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 225 grader.
  7. Blanda samman alla ingredienserna utom mandelspånen till toscaglasyren i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Rör ned mandelspånen.
  8. Fördela toscaglasyren över bullarna och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  9. Låt bullarna svalna på galler utan bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar