torsdag 8 juni 2017

Spenatlasagne






 Återigen en favorit i repris: spenatlasagne. Rätten gillas av både barn och vuxna och är ett av alla sätt att få barn att äta grönsaker

4 portioner

Sås

  • 25 g smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 7 dl standardmjölk
  • 250 g keso naturell
  • salt och nymalen vitpeppar

Spenatfräs

  • 750 g fryst hackad spenat
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • rapsolja att fräsa i
  • salt och nymalen vitpeppar

Till formen

  • 12 lasagneplattor
  • riven ost
  • smör till formen

Gör så här:

  1. Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med mjölken och låt såsen koka 5 minuter. Rör ner keson och smaka av med salt och vitpeppar.
  2. Tina spenaten. Hacka löken och fräs den i lite olja utan att den tar färg. Lägg i spenaten och fräs alltsammans en stund. Hacka vitlöken och tillsätt den. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Smörj en ugnsform. Varva lasagneplattor, sås och spenat. Låt första och sista lagret vara sås. Avsluta med lite riven lagrad ost. Grädda lasagnen cirka 50 minuter i 220 grader. Servera med en grönsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar