söndag 23 april 2017

Portionsäppelpajer




När man inte vill ha rester av efterrätten är det bra att servera portioner. Här portionsäppelpajer som jag gör med mitt hemgjorda grova äppelmos - det går naturligtvis lika bra med äppelklyftor.

Ingredienser till 4 portionsformar

  • 2 dl äppelmos med grova bitar
  • 1½ dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 2 msk socker
  • lite flagad mandel
  • smör till formarna

Gör så här:

  1. Smöra formarna och sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg ½ dl äppelmos i botten av varje form.
  3. Nyp ihop smuldegen och lägg den över äppelmoset.
  4. Platta till lite försiktigt och strö över flagad mandel.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Servera med vaniljsås eller glass.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar