måndag 17 april 2017

Påskpannacotta



En god dessert, som naturligtvis fungerar bra också när det inte är påsk. Variera toppingen efter årstid!

4 portioner

Chokladpannacotta

  • 50 g mörk choklad av god kvalitet
  • 2½ dl grädde
  • ½ dl gelésocker multi

Vaniljpannacotta

  • 2 dl vispgrädde
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • ½ dl gelésocker multi

Topping

  • riven mörk choklad
  • chokladpåskägg

Gör så här:

  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  2. Blanda grädde och gelésocker till chokladpannacottan i en kastrull och koka en halv minut. Häll grädden över chokladen.
  3. Häll upp chokladblandningen i 4 glas och ställ dem i kylen för att stelna.
  4. Koka under tiden upp vaniljpannacottan. Blanda grädde, vaniljpulver och gelésocker i en liten kastrull och koka i en halv minut.
  5. Häll vaniljpannacottan försiktigt över chokladpannacottan och låt alltsammans stelna helt i kylen.
  6. Toppa varje glas med grovt riven mörk choklad och ett par chokladägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar