onsdag 19 april 2017

Fylld pasta med broccoli och bacon

En enkel och snabblagad vardagsrätt


Så här efter en lång påskhelg känns det bra med något enkelt och snabblagat!

Ingredienser till 2 portioner

  • 250 g färsk pasta fylld med ricotta och spenat
  • 150 g färsk broccoli
  • 1 pkt bacon
  • 1 burk crème fraiche med fetaost och soltorkade tomater
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Dela broccolin i små buketter. Skala och skär stammen i tunna slantar.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av kokvattnet men spara ½ dl.
  3. Strimla bacon och stek några minuter i lite smör. Tillsätt broccolin och fortsätt steka tills broccolin är mjuk, men fortfarande har tuggmotstånd.
  4. Blanda ner crème fraiche och koka upp.
  5. Blanda pastan, broccolin med bacon och créme fraiche. Späd med lite kokvatten.
  6. Smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar