tisdag 25 april 2017

Fiskbiffar med romsås och grön sparris




Använd gärna hälften lax och hälften vit fisk när du gör biffarna.

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g fisk utan skinn och ben
  • 1 litet ägg
  • ½ dl grädde
  • 1 tsk maizena
  • 2 msk hackad dill
  • 1 klyfta riven vitlök
  • 1 finhackad schalottenlök
  • salt och vitpeppar
  • 1 dl panko eller vanligt ströbröd
  • smör och rapsolja att steka i

Romsås

  • 1½ dl gräddfil
  • 1 msk majonnäs
  • 1 msk stenbitsrom
  • salt och vitpeppar

Tillbehör:

  • lätt kokt grön sparris
  • kokt potatis

Gör så här:

  1. Börja med att blanda romsåsen och ställ den i kylskåpet fram till servering.
  2. Skär  fisken i grova bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt ägg, salt och peppar och mixa alltsammans till en jämn smet. Tillsätt grädden under slutet av mixningen.
  3. Tillsätt maizena och blanda ner dill och schalottenlök.
  4. Olja en bricka och olja händerna. Forma 4 biffar.
  5. Vänd biffarna i panko och stek i smör och rapsolja några minuter på varje sida.
  6. Servera med romsåsen, kokt potatis och grön sparris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar