onsdag 1 mars 2017

Ugnsgratinerad torsk med senapssås och bacon



Rätten kan göras med färsk eller fryst torskfilé - om du använder ett fryst block låter du fisken halvtina först.

Ingredienser till 2 portioner

  • 400 g torskfilé
  • 2 dl grädde
  • 2 msk skånsk grov senap
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 1 paket bacon
  • 2 msk finskuren dill

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.
  3. Blanda senap med grädden och häll över fisken.
  4. Strimla och stek bacon knaprigt.
  5. Strö bacon över fisken.
  6. Sätt formen i ugnen och gratinera ca 20 minuter (ytterligare 10 minuter om du använder fryst fisk).
  7. Strö lite finskuren dill över fisken inför serveringen. Servera med pressad potatis.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar