lördag 19 november 2016

Köttfärspaj med grönkål




Grönkål är en fantastisk grönsak kryllande av vitaminer. Här har jag lagt den i en paj.

Ingredienser till en paj med ca 30 cm diameter

Pajskal

  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 40 g smör
  • 1½ dl mjölk
  • salt

Fyllning

  • 300 g nötfärs
  • 100 g repad och grovhackad grönkål
  • 1 burk kantareller eller trattkantareller
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 dl grädde
  • smör att steka i
  • salt och nymalen svartpeppar

Äggstanning

  • 3 ägg
  • 3 dl gräddmjölk
  • 3 dl riven lagrad ost
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Fräs färsen smulig och tillsätt grönkålen. Stek tills kålen fallit ihop. Tillsätt soja och grädde och låt blandningen koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt fyllningen svalna.
  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och smör i en matberedare. Kör ihop och tillsätt mjölk och arbeta samman snabbt.
  3. Kavla degen och lägg den i pajformen (degen ska inte vila).
  4. Blanda ihop äggstanningen.
  5. Fyll pajskalet med köttfärsfräset och häll till sist över äggstanningen.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  7. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar