lördag 8 oktober 2016

Torskrygg med kålrotspuré, spetskål och äpple

 

Ingredienser till 2 portioner

  • 350 g torskrygg
  • ½ l vatten
  • 2 msk salt
  • 1 msk socker

Kålrotspuré

  • 400 g kålrot
  • 40 g smör
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • ½ tsk torkad dragon
  • 1 dl crème fraiche
  • salt och nymalen svartpeppar

Tillbehör

  • 200 g spetskål
  • 1 äpple
  • 50 g sockerärter

Gör så här:

  1. Dela fisken i 2 portionsbitar och låt dem rimma i ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Torka av fisken och mal över svartpeppar. Sätt in fisken mitt i ugnen och baka av den tills innertemperaturen är 46 grader.
  3. Skala och skär kålroten i mindre bitar. Lägg i en kastrull med saltat vatten och en klick smör. Koka tills kålroten är mjuk ca 30 minuter. Häll av vattnet och mixa till en slät puré tillsammans med smöret i en kannmixer eller med stavmixer. Rör ner äppelcidervinäger, dragon och socker. Smaka av med salt och peppar. Klicka ner crème fraiche och värm purén inför serveringen.
  4. Tärna äpplet. men låt skalet sitta kvar. Grovhacka kålen, skär sockerärterna på snedden och fräs alltsammans i lite smör tills det blir mjukt.
  5. Lägg upp kålblandningen i mitten av två varma tallrikar. Lägg fisken ovanpå och kålrotspurén vid sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar