måndag 31 oktober 2016

Röda linsbiffar med rostad pumpa och myntayoghurt

Många smaker på en tallrik

 

 

2 portioner

Linsbiffar

  • 150 g röda linser
  • 1 litet ägg
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 nypa chiliflakes
  • salt och nymalen svartpeppar
  • kallpressad rapsolja att steka i

Gyllenbruna linsbiffar

 


Rostad pumpa med gremolata

Rostad pumpa

  • ½ butternutpumpa
  • kallpressad rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk finskuren bladpersilja
  • skalet av ½ citron - finhackat

Myntayoghurt

  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk hackade myntablad (eller 1 tsk torkade)
  • 1 msk mango chutney

Gör så här:

  • Börja med yoghurten. Blanda samman ingredienserna och ställ i kylen fram till serveringen.
  • Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär pumpan i stora bitar. Lägg pumpan i en ugnsform och ringla olja över. Salta, peppra och baka pumpan mitt i ugnen tills den är mjuk (ca 20 min). Blanda övriga ingredienser till en gremolata och strö över pumpan när ca 10 min återstår. Baka klart i ugnen.
  • Skölj och koka linserna mjuka i vatten (ca 10 minuter). Låt linserna rinna av i en sil.
  • Stek löken mjuk i en stekpanna.
  • Blanda alla ingredienser till biffarna och låt blandningen stå en stund. Rulla linsbullar och forma biffar.
  • Stek biffarna i olja på båda sidor tills de fått fin färg.
  • Servera med rostad pumpa och myntayoghurt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar