lördag 10 september 2016

Vit pizza med potatis och chèvre

 

 

Ingredienser till en plåtstor pizza

  • 25 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk flytande honung
  • 300-350 g vetemjöl
  • 2 tsk olivolja
  • lite olivolja till bunken

Topping

  • 1 dl crème fraiche
  • 3 potatisar
  • 200 g chèvre
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1-2 msk färsk hackad rosmarin
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten, tillsätt salt, honung, lite olivolja samt mjölet lite i taget. Knåda degen slät (gärna i maskin). Olja en skål och lägg i degbollen. Olja också degbollen. Plasta bunken och låt degen jäsa minst en timme.
  2. Tvätta potatisen och torka av den, låt skalet vara kvar. Skär potatisen i tunna skivor, gärna på mandolin.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut degen och lägg den på teflongaller med bakplåtspapper eller på en varm plåt.
  4. Bred ut crème fraiche över degplattan. Lägg ut potatisskivorna över pizzabottnen. Smula över chèvre och hackad rosmarin. Avsluta med riven ost, salt och peppar.
  5. Grädda pizzan mitt i ugnen 15-20 minuter.
  6. Servera med en blandad sallad.















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar