onsdag 7 september 2016

Lammkorv med persiljestuvad potatis




Isterband och stuvad potatis är en klassiker i svensk husmanskost. Själv tycker jag att det är godare med en kryddig lammkorv än med isterband. Du väljer själv den korv du gillar!

Ingredienser till 2 portioner

  • 5 kokta potatisar
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl standardmjölk
  • 2 msk smör
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 2 msk hackad bladpersilja

Gör så här:

  1. Skala potatisen om du kokat den med skal på. Skär den i grova tärningar.
  2. Smält smöret och vispa ut mjölet i smöret. Späd med mjölken och koka upp under vispning. Låt koka i några minuter så att mjölsmaken kokar bort.
  3. Lägg i potatisen och rör om försiktigt och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda i den hackade persiljan.
  5. Servera med stekt lammkorv (eller den korvsort du valt) och grovmalen senap.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar