Lammfilé serverad med senapssås, kantareller och potatismos blir en smakrik inledning på hösten eller avslutning på sommaren.
Ingredienser till 4 portioner
- 600 g lammytterfilé
- 2 tsk hackad färsk rosmarin
- 1 lagerblad
- salt och nymalen svartpeppar
Senapssås
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1½ msk koncentrerad kalvfond
- 2 dl vatten
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk dijonsenap
- ½ krm torkad timjan
- 1 dl grädde
- ½ dl hackad slätbladig persilja
Tillbehör
- 300 g färska kantareller
- 200 g haricots verts med vitlök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 125 grader. Bryn köttet i smör i en stekpanna. Stöt kryddorna i en mortel. Krydda köttet och stek klart mitt i ugnen tills innertemperaturen är 58 grader. Låt köttet vila 10 minuter inslaget i smörpapper innan du skär upp det.
- Blanda ingredienserna till såsen utom persiljan. Koka upp under vispning och låt koka ca 10 minuter utan lock. Mixa såsen tillsammans med persiljan strax före serveringen. Salta och peppra.
- Stek kantarellerna i het panna utan fett tills vätskan kokat ur. Tillsätt en klick smör, salt och peppar och stek ytterligare ett par minuter.
- Finhacka 1 vitlöksklyfta och fräs gröna bönor tillsammans med vitlöken i en klick smör. Strö över lite flingsalt.
- Servera kött, sås, kantareller och bönor tillsammans med potatismos eller kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar