onsdag 12 augusti 2015

Grillade makrillfiléer med kall sås




Makrill är en fet fisk som gör sig bra på grillen. Köp lite mindre filéer, de stora kan ibland ha en bismak av tran.

2 portioner

  • 4 makrillfiléer
  • saften av ½ citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • kallpressad rapsolja att pensla med

Kall sås

  • 1½ dl turkisk yoghurt
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk grov söt senap
  • 1 tsk honung
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Rör samman ingredienserna till såsen. Smaka av och ställ i kylskåpet.
  2. Skölj makrillfiléerna och snitta skinnet.
  3. Pressa över citron, salta och peppra. Pensla med rapsolja före grillningen.
  4. Grilla över glöd, gärna i ett grillhalster.
  5. Servera med nykokt färskpotatis och den kalla såsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar