onsdag 8 april 2015

Cannelloni med rökt lax




Bra rätt om du har lite rökt lax kvar från påskbordet!

3portioner

  • 200 g färska lasagneplattor
  • 200 g kallrökt lax
  • 1 burk ricotta
  • 150 g frusen bladspenat, tinad
  • salt och nymalen svartpeppar

Sås

  • 2 dl mellangrädde
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 2 msk koncentrerad fiskfond/kycklingfond
  • maizena
  • salt och nymalen vitpeppar
  • riven parmesanost att strö över

Bara sås och parmesan på, sen klart för ugnen

Gör så här:

  1. Smörj en ugnsform. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda ihop ricotta och spenat. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Lägg en sträng av blandningen längs kortsidan av pastaplattorna. Lägg tunna skivor eller tärningar av lax över fyllningen och rulla ihop. Lägg rullarna tätt i en trång form.
  4. Koka ihop grädde, vin och fond. Smaksätt med salt och peppar. Red av med lite maizena utrört i vatten.
  5. Häll såsen över pastarullarna och toppa med riven parmesan.
  6. Gratinera mitt i ugnen cirka 25 minuter.
  7. Servera med en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar