tisdag 31 mars 2015

Solrosbullar





Frukostbullar med solroskärnor. Låt vattnet vara kallt om du har gott om tid, ljumma det annars något.

25 bullar

  • 25 g jäst
  • ½ dl kallpressad rapsolja
  • 5 dl vatten
  • 1 dl solroskärnor
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 9 dl manitoba cream eller vetemjöl special
  • 1 tsk salt

Gör så här:

  1. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med vattnet. Tillsätt olja, solroskärnor, rågmjöl och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen kraftigt 10 minuter i maskin. Tillsätt saltet mot slutet. Plasta bunken och låt degen jäsa till dubbel storlek cirka 40 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 25 bitar. Rulla till små fina bullar. Låt jäsa på en plåt med bakplåtspapper cirka 30 minuter under bakduk. Grädda mitt i ugnen 12-15 minuter.
  3. Låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar